- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olivy černé | 40 |
Pórek | 60 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 50 |
Rýže dlouhozrnná uvařená (nesolená) | 150 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1976 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 988 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 25.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Tento recept se skvěle hodí, pokud vám zbyde uvařená rýže. Z tuňáka slijeme šťávu nebo olej, pórek nebo jarní cibulku nakrájejíme na drobno a olivy pokrájíme na tenká kolečka. Uvařenou rýži smícháme s vejcem, tuňákem, pórkem a olivami. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Plech si vyložíme pečicím papírem, ze směsi tvarujeme na plechu lžící placičky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 min. Dle chuti lze do těsta či navrch přidat libovolný sýr a před podáváním posypat nasekanou jarní cibulkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.